• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Be there with all your energy.

Όταν κοιτάς τους ώμους ενός αθλούμενου νιώσε την ένταση του. Μην πεις απλά «κατέβασε τους ώμους». Το σώμα «σφίγγεται» όταν αμύνεται, όταν νιώθει αδυναμία κάπου αλλού, όπως γλουτοί και κορμό. Παρατήρησε που φαίνεται να υπάρχει αδυναμία, έλλειψη σταθερότητας και βάλε αυτό σαν πρώτο σας στόχο. Μην πεις απλά «χαλάρωσε». Δυνάμωσε τον άνθρωπο που φροντίζεις και όχι μόνο με τη γυμναστική που του παρέχεις. Δυνάμωσε τον με την προσοχή σου, με τη στοργή σου με την υποστήριξη και τη φροντίδα σου.

Όταν βλέπεις πέλματα να «έχουν πέσει προς τα κάτω και γόνατα να έχουν πέσει προς τα μέσα νιώσε την βάση του που είναι αδύναμη. Μην πεις απλά «γόνατα παράλληλα» και «περπάτα ίσια». Δεν φτάνει. Βγάλτε τα παπούτσια και βοήθησε τον να αισθανθεί την επαφή του με τη γη. Άσε αυτή την επαφή να κάνει το θαύμα με το φυσικό ηλεκτρικό φορτίο της γης να μειώνει πόνους και φλεγμονές του σώματος και τις χιλιάδες νευρικές απολήξεις των πελμάτων απελευθερωμένες από τη ψεύτικη υποστήριξη των παπουτσιών!

Αν πιάνεις τον εαυτό σου να λες όλη την ώρα το κλασικό «σφίξε κοιλιά ράχη» χωρίς αποτέλεσμα δες μήπως λείπει η λειτουργική κίνηση από το πρόγραμμα σου που θα κινητοποιήσει σα μαγικός θεός όλες τις φυσικές αντιδράσεις του σώματος αβίαστα όπως όταν είμασταν παιδιά. Μίλησε στο παιδί μέσα του, έλα σε επαφή με την ίδια του τη φύση που ξέρει να κρατήσει μια μπάλα, να τραβήξει ένα σκοινί, να ανέβει ένα σκαλοπάτι. Κάνε αυτό το έξτρα βήμα, δίδαξε κάτι πέρα από τα γυμναστηριακά στερεότυπα.

Όταν δεις την αναπνοή του να είναι ρηχή ή ασύμμετρη νιώσε το άγχος ή τη κατάθλιψη που μπορεί να αντανακλά και μην πεις απλά «ανέπνεε καλύτερα». Εξήγησε πόσο μαγικά λειτουργεί η αναπνοή σαν ένα «εσωτερικό μασάζ» στα νεφρά, στο έντερο και στα υπόλοιπα όργανα , βοήθησε τον να νιώσει πόσο δυναμώνει το κέντρο μας και πως η επαφή με την αναπνοή μπορεί να γίνει μια ακόμα ευκαιρία για διαλογισμό, σύνδεση με το εδώ και το τώρα, με το ίδιο του το σώμα με την ευγνωμοσύνη για την ίδια τη ζωή του…
Να είσαι εκεί. Δεν υπάρχει training που δεν είναι personal. Για τον κάθε ένα που σου κάνει την τιμή να σε εμπιστευτεί. Να είσαι εκεί με τη ψυχή σου με το μυαλό σου με το ένστικτο σου με όλη σου τη δύναμη.

 

– Ελπίδα Τσίντσιφα

29 Νοεμβρίου, 2021

Eπικοινωνείστε μαζί μας

top