• Κανένα προϊόν στο καλάθι σας.

Dear fitness world let’s rise above.

«Όταν ένα σύστημα δεχθεί ενεργειακή υπερφόρτωση, είτε θα καταρρεύσει και θα πάψει να υφίσταται είτε θα αναδιοργανωθεί σε υψηλότερο επίπεδο λειτουργίας – θα εξελιχθεί – προκειμένου να αντιμετωπίσει την είσοδο της ενέργειας. Καθώς το σύστημα εξελίσσεται προς αυτό το ανώτερο επίπεδο λειτουργίας, μπορεί να προκύψει χάος, καθώς το παλιό αποσυντίθεται και το καινούριο θα έπεται»
(Αξίωμα που διατύπωσε ο νομπελίστας χημικός Ιλυά Πριγκοζίν)

Αθλούμενοι, γυμναστές και επιχειρηματίες, ξανά στα γυμναστήρια μας, στους γνώριμους ρυθμούς μας. Τίποτα όμως δεν θα είναι όπως πριν. Κανείς μας δεν είναι όπως πριν. Που μας βρίσκει η επόμενη ημέρα όμως;
Αθλούμενοι που ένιωσαν τη σημασία της άσκησης και βγήκαν στους δρόμους να περιπατήσουν όσο ποτέ άλλοτε και άλλοι που παραδόθηκαν στον καναπέ και σε μυοσκελετικούς πόνους, στρες, κατάθλιψη, παχυσαρκία και άλλα θέματα υγείας. Αθλούμενοι έμπειροι που άδειασαν τα καταστήματα εξοπλισμών γυμναστικής και έγιναν προπονητές του εαυτού τους με τη νοοτροπία «γυμνάζομαι τόσα χρόνια ξέρω το σώμα μου». Στην χειρότερη περίπτωση ανέλαβαν να γυμνάζουν και άλλους με τη νοοτροπία ασχολούμαι με τη γυμναστική χρόνια, έχω δει κάτι βίντεο και «ξέρω από γυμναστική»… Τώρα τι στο καλό τα θελουμε τα πανεπιστήμια και παιδευόμαστε χρόνια αφού είναι τόσο απλό;
Αθλούμενοι που αναγνώρισαν ότι χρειάζονται επαγγελματική βοήθεια αλλά έπεσαν στη παγίδα εμπειρικών που με super marketing παριστάνουν τους γυμναστές σε κανάλια, Instagram, πλατφόρμες χωρίς να έχουν ούτε την ελάχιστη κατάρτιση. Αθλούμενοι που έδειξαν τυφλή εμπιστοσύνη σε όποιον διαθέτει super σώμα και απλά μιλάει αγγλικά και εμφανίζεται μπροστά τους σε μια οθόνη χωρίς να γνωρίζουν καν τις σπουδές αυτού του ανθρώπου. Υπήρξαν όμως και αυτοί που έμειναν πιστοί στους ανθρώπους τους, ακολούθησαν ότι μπορούσαν να ακολουθήσουν από τους γυμναστές και τα γυμναστήρια που εμπιστεύονται on line προγράμματα και προσωπικές επικοινωνίες και συμβουλές.
Που αναζήτησαν την προσωπική επαφή με αυτους που θεωρούν πως γνωρίζουν την άσκηση και μπορούν υπεύθυνα να τους βοηθήσουν.

Εργαζόμενοι που παραδόθηκαν σε απραξία

Εργαζόμενοι που παραδόθηκαν σε απραξία και κατάθλιψη ή και άλλαξαν επάγγελμα, εργαζόμενοι που βρήκαν τον προπονητικό τους εαυτό μέσα σε αυτή τη καραντίνα. Εργαζόμενοι που δραστηριοποιήθηκαν και μορφώθηκαν σε μια τέτοια δύσκολη περίοδο αλλά και είδαν επιτέλους την άσκηση στην πιο προσωπική της μορφή. Εργαζόμενοι που έμειναν κοντά στους αθλούμενους αλλά σεβάστηκαν τις επιχειρήσεις και δεν καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη τους. Εργαζόμενοι που ανυπομονούν να πάνε το fitness ψηλά.
Μεγάλες επιχειρήσεις που στηρίχθηκαν στις χαμηλές συνδρομές και στα πολυάριθμα μέλη που μπορεί να μην ερχόντουσαν και καθόλου, μικρές επιχειρήσεις που στηρίχθηκαν σε περισσότερο κόσμο από αυτους που αναλογούν στα τετραγωνικά τους ακόμα και πριν τη πανδημία. Ιδιοκτήτες που επένδυσαν σε πανάκριβο εξοπλισμό αλλά τσιγκουνεύτηκαν να επενδύσουν σε καταρτισμένο προσωπικό, ιδιοκτήτες που στηρίχθηκαν στο φιλότιμο προσωπικό αλλά δεν επένδυσαν ποτέ στο μαγαζί τους. Γυμναστήρια που δεν έχουν ούτε ένα εργαζόμενο πιστοποιημένο στις πρώτες βοήθειες, γυμναστήρια που δεν τηρούν κανένα πρωτόκολλο δεοντολογίας για την αξιολόγηση και διαχείριση ασκουμένων με ή χωρίς προβλήματα υγείας. Γυμναστήρια που δίνουν προγράμματα φασόν από φωτοτυπίες και δεν θα ασχοληθούν με τις ανάγκες του κάθε ανθρώπου που τους εμπιστεύτηκε την υγεία του.

Γυμναστηριούχοι που όχι μόνο πρότυπο fitness δεν είναι οι ίδιοι αλλά καπνίζουν μπροστά στα μαγαζιά τους και γυμναστηριούχοι δεν ξέρουν τι είναι business plan και strategic management ή excell. Γυμναστήρια που κατηγορούν πάντα τον ανταγωνισμό και γυμναστήρια που θεωρούν επιτυχία τους να σβήσουν τους απέναντι. Γυμναστηριούχοι που μόνο κράζουν τους συλλογους και το σύστημα και τη κυβέρνηση και το κόσμο όλο και παραπονιούνται στα social media αλλά στις συμμετοχικές δράσεις δεν είναι ποτέ ενεργοί.
Όμως υπάρχουν κ αυτοί που μένουν το βράδυ με τον αθλούμενο που έρχεται στις 11 κάθε βράδυ την ώρα που κλείνεις για να μη του χαλάσουν χατήρι. Αυτοί που δε θα κουραστούν να που για χιλιοστή φορά την ίδια οδηγία που θα σώσει κάποιους από τραυματισμό. Και αυτοί που ονειρεύονται να κάνουν το τέλειο μαγαζί και πρόσθετουν κάθε τόσο και καινούριο εξοπλισμό. Αυτοί που ψάχνουν τους καλύτερους γυμναστές να έχουν κοντά τους ξέροντας ότι μπορεί και να βγάζουν πιο λίγα κ από τη φίρμα γυμναστή που θα τους κάνει τη χάρη να έρθει στο μαγαζί τους για 2-3 ώρες., Αυτοί που ενημερώνονται , πάνε σε σεμινάρια κάθονται στα θρανία ξανά με ταπεινότητα να μάθουν, να γίνουν καλύτεροι. Που κάνουν meeting, που κρατάνε και φροντίζουν το προσωπικό τους σαν οικογένεια. Αυτοί που μένουν το βράδυ όταν φύγουν όλοι και κάνουν προπόνηση μόνοι τους. Είναι κ αυτοί που είναι πάντα κοντά στις κοινές προσπάθειες και πρώτοι πάντα στις συνεδριάσεις των συλλόγων μας με σοβαρότητα και συνέπεια. Που θα συμβουλέψουν και το νεο επιχειρηματία και δεν θα του βάλουν τρικλοποδιές. Είναι κ αυτοί που μας κάνουν να ελπίζουμε.
Από όλα έχουμε. Λιγο από όλα είμαστε.
Δεν χρειάζεται να σταθούμε στο τι έχει γίνει ως τώρα.
Τη Δεύτερα θα είναι μια νέα εποχή για το fitness.

Ας ανεβάσουμε τον πήχη στο fitness.

 

– Ελπίδα Τσίντσιφα

29 Νοεμβρίου, 2021

Eπικοινωνείστε μαζί μας

top